DRIVER BOOSTER – ČAROBNJAK ZA DRIVERE

Prilikom instalacije Windowsa i drugih operativnih sistema potrebno je naći upravljačke programe (Driver , Device Driver…)  i pravilno ih instalirati. Nekad to radi sistem nekada ne.  I dok kod Windowsa 10 sam sustav će većinu drivera pravilno naći i instalirati, kod starijih Windowsa prilikom instalacije sistema susrest ćete se s nedostatkom najmanje nekoliko drivera. Tada mnogo puta ste osuđeni na potragu za driverima na službenim stranicama proizvođača koje su sve samo ne ažurne.

Zbog toga mnogi koriste pomoć specijaliziranih programa. Ti programi skeniraju vaše računalo i provjeravaju stanje drivera. Imao sam priliku isprobati velik broj programa , ali samo jedan mi je zapeo za oko i svojom besplatnom verzijom oduševio, a to je Driver Booster.

Driver Booster je moćan alat za ažuriranje upravljačkih programa koji vam omogućuje da samo jednim klikom napravite stvari koje su vam potrebne. Program automatski skenira računalo u sustavu Windows, provjerava verzije drivera u odnosu na svoju bazu podataka i obavještava korisnika što treba ažurirati. Driver Booster olakšava brzo i sigurno ažuriranje zastarjelih, instaliranje nedostajućih i popravak netočnih upravljačkih programa. Rješavajući ove probleme aplikacija ne samo da štiti od padova sustava i pojave plavog ekrana smrti (BSoD), već omogućuje učinkovit rad, što je posebno važno za one kojima su potrebne maksimalne performanse računala. Ono što ga izdvaja od drugih programa je njegova kompatibilnost  sa starijim verzijama Windowsa (7, XP , Vista…), te posve funkcionalna free verzija.  Nema potrebe za piratlukom , nema potrebe za varanjem , osnovne bitne stvari su sve odreda dostupne u free verziji.

Sam izgled programa je vrlo jednostavan i funkcionalan. Pritiskom na veliku “tipku” SCAN program pokreće skeniranje sustava i time ostvaruje pronalazak starih ili neadekvatnih drivera, nakon čega Vam ponudi izbor instalacije ili dogradnje. Bez davljenja i bespotrebnih pitanja!


Osim nadogradnje drivera program nudi i neke druge opcije od kojih ja izdvajam dvije:

-stvaranje točke povratka sustava

-informacije o sistemu – tj. računalnoj konfiguraciji.


Profesionalna verzija koja košta 20,33 eura (na popustu) nudi još neke zanimljive stvarčice kao što su za gejmere fino podešavanje igara , kvalitetniji rad s bazom podataka drivera, korisničku podršku, backup sa svim opcijama…

Ovo je jedan od onih nezaobilaznih alata ako imate problem s pravilnim radom Windows operativnog sistema, te će Vam u mnogo slučajeva pomoći, spasiti Vas živciranja i bespotrebnog utroška vremena. Zato moja preporuka , Driver Booster je važan “kotačić” za fino i pravilno podešavanje Windows operativnog sistema.

 

Adresa :  Driver Booster 8.1 free
• Provjere drivera: Da
• Sigurnosne kopije: Da
• Sposobnost vraćanja sustava: Da
• Podržane verzije: Vista / 7/8 / 8.1 / 10 / XP
• Ažurira vanjskih uređaja: Da
• Jezici izbornika: 48
• Baza podataka upravljačkih programa: 4,5 milijuna

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*