DOBRODOŠLI

DOBRODOŠLI

Današnja hrvatska , a i svjetska informatičko novinarska scena se pretvorila u skup običnih beskrvnih zaposlenika opterećenih novcem, kojima korporacije, velike tvrtke i politika određuju tekstove i njihove stavove.

Čast rijetkim iznimcima koji se bore i trude biti svoji, ali imam osjećaj kako smo izgubili ona vremena (prije 20 godina… ) kada su obični ljudi, informatičari , zanesenjaci bili centar zbivanja informatičke scene kada se trčalo na kiosk kupiti novi broj popularnog informatičkog časopisa koji bi se na univerzalan, jedinstven način predstavljao svekolikom puku uvažavajući svakoga od profesionalnog informatičara, gejmera do običnog početnika kojega zbog nekvalitete radova ili neznanja se nije odbacivalo nego podučavalo kako bolje, kvalitetnije, nešto riješiti , uraditi, što kupiti po povoljnijoj cijeni.

Možda je nemilosrdni kapitalistički sistem , loše stanje, uništene „države“, ubrzan život promijenio informatičare pa su mnogi postali takvi snobovi, dikliči, šišmiši koji znanje čuvaju za sebe, a pogled s visoka prema običnim korisnicima računala je postao sinonim za današnju informatičku scenu.

Ne znamo odgovore , ali znamo da nije to to…

Informatičke konferencije su postale većinom monotoni , dosadni skupovi menadžersko- novinarskih ulagivanja na kojima su isključeni obični ljudi, jer bi svojim statusom, neznanjem, opuštenošću pokvarili okupljanje probranog društva.

Portali su se pretvorili u clickbait mašine na kojima je bit izdati što više vijesti, tekstova često nepovezanih događaja uopće s informatikom, a propagiranje korporacija, elita, potrošačkog društva dovelo je do toga da je pristup čitatelju , gledatelju većinom isti beskrvan, hladan, proračunat s ciljem nametanja mišljenja, vijesti i agitiranja na kupnju većinom skupog uređaja posebno za ono što daje…

Spejs ne želi biti takav.

Portal je nastao zajedničkom idejom dvojice uvrnutih Vinkovčana (uz podršku nekolicine ostalih…) koji su imali potrebu ljudima ponuditi nešto novo , drugačije, pristupačnije s naznakom na pristup običnom čovjeku.

Želja nam je okupiti informatičku ekipu koja bi pisala , družila se , i nadasve pomagala rješavati probleme bez predrasuda i podjela.

Cilj je ne obasipate ljude prepisanim vijestima nego kvalitetnim analizama igara i software-a, testovima, računala, komponenti i gadgeta koji su ipak ljudima puno pristupačniji.

Pokušati ćemo na svoj način Vam se dopasti , a vaša čitanost i sudjelovanje će biti naša zadaća da budemo još bolji!

Sa poštovanjem !

Uredništvo Spejs.com.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*