CNC 2. DIO KRENIMO OZBILJNIJE, LASER K-40!

Nakon mukotrpnih čekanja za laser strojem kako bi neki posao odradio u glavi sam odlučio : moram krenuti u nabavku bržeg i boljeg stroja zbog velike količine posla koju je nemoguće bilo za obaviti u određenom vremenskom razdoblju na starom stroju.

Ta moja prva kanta je radila posao vrlo dobro (otisak, kvaliteta prenošenja slike na drvo…) , ali brzo shvatiš vrlo sporo. Pregledavajući internet i razne Facebook grupe odlučio sam se za jednog Kineza, naziva K-40 koji je jedan od najpopularnijih jeftinih CO2 laser uređaja na internetu, vrlo jednostavnog izgleda – kutija s laserskom cijevi postavljenoj na stražnjoj strani uređaja. Prostor za rezanje je s lijeve strane, a elektronika s desne.

Hm netko će reći Kinez, jeftin, to ne može da valja, ali u ovom segmentu Kinezi odnosom cijene i kvalitete pobjeđuju konkurenciju, u biti praktički je i nemaju. Za iznos manji od 4000 kuna moguće je nabaviti stroj koji odrađuje posao puno brže posao (5-10 puta brže…) od mog početnog stroja uz sličan rad lasera.

Tako sam ja odlučio, vrijeme je za kupovinu kod krapinskog pračovjeka Gorana koji putem njuškala je oglasio prodaju ovakvih strojeva. Ja i moj prijatelj Branimir krenuli smo na put iz Vinkulje u Krapinu. Došavši na lice mjesta nismo pojedeni, već uz dvosatnu raspravu, razmjenu ideja i nervozno cupkanje gladnog prijatelja obavili smo kupovinu. Krapinac Goran je bio ugodno društvo koji je obavio ranije poravnanje optike i ubrzo smo krenuli kući.

Pobjegnimo mi od ove pričice kojom zahvaljujem prodavaču i krenimo malo ozbiljnije.

 

LASER K-40

 

K-40 koliki god bio napredak na moj prvi laser uređaj još uvijek je amaterski stroj. Proizveden u Kini po vrlo pristupačnoj cijeni, ima izrađen sustav za odvod dima i vodeno hlađenje. Uvidjevši kako original hlađenje i odvod dima nisu za mene zadovoljavajući prionuo sam maloj improvizaciji koja je uveliko poboljšala sigurnost rada samog lasera. Za prozračivanje koristio sam ugrađeni ventilator s kompresorom koji služi da tjera dim dalje od fokusne leće, dok za hlađenje kombinaciju 3 PC 120 milimetarska ventilatora koja su korištena za odvod topline s vodenog hlađenja. Uglavnom za sve one koji žele kupiti ovaj stroj , ovo su radni uvjeti u kojima po proizvođaču laser K-40 100% ispravno funkcionira:

  • Upotreba pročišćene vode 2-5 litara u minuti (31GPH-80GPH)
  • Temperatura vode 10-25℃
  • Radno okruženje 2-40℃
  • Radna struja – maksimalna radna struja 29mA, životni vijek može doseći 2000 sati ako se struja održava ispod 25mA

Kalibriranje K-40

K-40 dolazi nepodešen i potrebno je odraditi podešavanje.

Ako ste prisiljeni raditi poravnanje ogledala radi pravilnog rada obavezno provedite zaštitne mjere. Jedna od najvažnijih stvari ako imate su zaštitne laserske naočale. Zatvorite vrata i ne dopustite ikome da ulazi u sobu dok ovaj posao radite. Laserska zraka zna biti vrlo opasna i bilo kakvo neozbiljno shvaćanje ovog posla (podešavanje laserske zrake…) zna biti opasno po zdravlje ili inventar.

U slučaju neiskustva s ovakvim strojevima bolje je prepustiti nekome tko je radio ovo ili prilikom kupnje dogovoriti podešavanje stroja. Zlu ne trebalo postoje video uradci na YouTube koji jako dobro opisuju postupak.

Programi i upravljački software

Laser dolazi sa snimljenim programima na CD-u i USB stiku. Sam stik je neka vrsta ključa kojim se otključava originalni program. Ja osobno koristim K40 Whisperer u kombinaciji s grafičkim programom Inkscape, što se pokazalo kao vrlo dobra kombinacija.

Koje materijale koristiti

Što rezati i obrađivati? Kao i kod svih laserskih rezača, treba razmišljati o materijalima koji se režu. Općenito drvo je sigurno sjeći, neke vrste plastike (PVC nije preporučljiv zbog izgaranja plina klora…) , koža, pluto, gume su vrlo dobar izbor. Ostalo nisam baš probao za sada. Na internetu se vide radovi čak na staklu, kamenu, aluminiju i nekim drugim materijalima , ali dok ne proučim do kraja stroj neću se upuštati u te avanture.

Rezanje i graviranje

Zabavni dio učenja rada ovog lasera je postavljanje upravljačkih programa za različite materijale. Na samom laseru imate tri varijable koje možete podesiti. Snaga lasera, brzina i broj prolaza. Laserskom snagom upravlja prednja ploča lasera k-40,  a ove druge dvije stvari su moguće za podesiti ili na ploči ili u samom upravljačkim programima. Vodite bilješke, analizirajte sve, te prilagodite snagu i otisak svojim željama. Materijali poput šperploče ili akrila mogu se mijenjati iz serije u seriju ovisno o sadržaju vlage i drugim varijablama te uvijek imajte na umu da postavke se možda budu morale promijeniti.

Zaključak

Koliko je K-40 laser dobar? Zapravo prilično dobar.

Šperploču uspijevam rezati u jednom prolazu što mi je prije bio san , a neke sitne probleme oko rezanja uvijek može riješiti brusni papir. Vrlo dobro se ponaša s graviranjem s tim da ipak manje spaljuje drvo od mog prethodnog uređaja. Ovdje još uvijek nisam u nekim stvarima otkrio optimalno podešavanje stroja  tako da očekujem u daljnjem vremenu još veći napredak

 

K-40 je jeftin s obzirom koliko puno daje. Vrlo je sposoban čak kada se koristi nemodificiran. Na internetu se naglašava kako je ovo odličan stroj za preinake . Sigurno je kako ću sve ovo proučiti i u sljedećem tekstu Vas upoznati s mojim napredovanjem. Do tada osladite se slikama nekih mojih novih uradaka.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*